* Хүүхдээ өглөө босонгуут нь нэг аяга бүлээн цэвэр ус уулгаж бай. Энэ нь гэдэсний хөдөлгөөнийг сайжруулж, өтгөн гадагшлахад тус болно.
* Өглөөний хоолонд нүүрс ус, уураг, тос, эрдэс, аминдэм, түүний дотор С, В аминдэм, кальци элбэг байх хэрэгтэй. Ингэвэл дараагийн хоол хүртэл цатгалан байх болно.
* Өдрийн турш идэх хоолонд өглөөний хоол дэмжлэг үзүүлэхээр хэмжээний олон төрөл байвал зохино.
* Хэрэв хүүхэд тань үдээс өмнө биеийн тамирын хичээлтэй бол уургаар баялаг бүтээгдэхүүн, үр тарианы бүтээгдэхүүн өгч бусад үед өглөөний хоолонд нь жимс ногоо, сүүн бүтээгдэхүүн, үр тарианы бүтээгдэхүүнтэй хоол өгөөрэй.
* Өглөөний хоолонд амархан бэлдэж болох зүйл оруулах нь зохистой.
* Мөн өглөөний цай шингэц сайтай байх нь чухал.
| ХҮҮХДИЙН ӨГЛӨӨНИЙ ХООЛОНД ТАВИГДАХ ШААРДЛАГА | |
| Асгат ОНӨААТҮГ Facebook |
Дүрмээр хүлээсэн үүргийн хэрэгжилт
“Хүүхэд бүр хөөрхөн" уриан дор баяраа тэмдэглэлээ
БАГА НАСНЫ ХҮҮХДИЙН ХООЛОНД ОРУУЛАХ ЖИМСНҮҮД
ХҮҮХДИЙН ӨГЛӨӨНИЙ ХООЛОНД ТАВИГДАХ ШААРДЛАГА
Аюулгүй хоол, хүнс бэлтгэх 5 түлхүүр зарчим
2-3 АЯГА СҮҮНД 800-1300 МГ КАЛЬЦИ АГУУЛАГДДАГ
Монгол малын сүүний онцлог шинж чанар
Монгол малын сүүний онцлог шинж чанар
Аюулгүй хоол, хүнс бэлтгэх 5 түлхүүр зарчим
ХҮҮХДИЙН ӨГЛӨӨНИЙ ХООЛОНД ТАВИГДАХ ШААРДЛАГА
БАГА НАСНЫ ХҮҮХДИЙН ХООЛОНД ОРУУЛАХ ЖИМСНҮҮД
2-3 АЯГА СҮҮНД 800-1300 МГ КАЛЬЦИ АГУУЛАГДДАГ
Дүрмээр хүлээсэн үүргийн хэрэгжилт
“Хүүхэд бүр хөөрхөн" уриан дор баяраа тэмдэглэлээ