Хүнсний аюулгүй байдал

Хүнсээ хэрхэн аюулгүй хадгалах вэ?

2020-02-19
Хоол, хүнсний зүйлд нян өсөж үржих хамгийн таатай орчин нь температурын аюултай бүс буюу +4 өөс +60 хэм байдаг. Иймээс хөргөгчинд хадгалах ёстой бүтээгдэхүүнийг худалдаж авснаасаа хойш нэг цагийн дотор хөргөгчинд хийх хэрэгтэй. Хэрвээ температурын аюултай орчинд дөрвөн цагаас илүү хадгалсан бол нян ...

ХҮҮХДИЙН ӨГЛӨӨНИЙ ХООЛОНД ТАВИГДАХ ШААРДЛАГА

2020-02-19
* Хүүхдээ өглөө босонгуут нь нэг аяга бүлээн цэвэр ус уулгаж бай. Энэ нь гэдэсний хөдөлгөөнийг сайжруулж, өтгөн гадагшлахад тус болно.* Өглөөний хоолонд нүүрс ус, уураг, тос, эрдэс, аминдэм, түүний дотор С, В аминдэм, кальци элбэг байх хэрэгтэй. Ингэвэл дараагийн хоол хүртэл цатгалан байх болно.* Өд...

Аюулгүй хоол, хүнс бэлтгэх 5 түлхүүр зарчим

2020-02-19
Эрүүл аюулгүй хоол хүнсээр үйлчлэхийн тулд “Аюулгүй хоол хүнсний 5 түлхүүр зарчим”-ыг хоол хүнс үйлдвэрлэлийн шат дамжлага бүрт хамтад нь хэвшүүлснээр ХХДӨ-өөс бүрэн сэргийлж чадна. ТҮЛХҮҮР 1. Цэвэр байлга: Өвчин үүсгэгч аюултай бичил биетнүүд бохирдсон гар, хувцас, алчуур, сав суулга,...